Ο σταυρός των ιπποτών

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
Ο σταυρός των ιπποτών

Ο σταυρός των ιπποτών

Paperback
Τιμή:
€12.00 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου

Τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες, κύλησαν σαν στάλες από μύρο πολύτιμο, στον αμφορέα του χρόνου. Μέσα τους έκλεισαν παραμύθια κι αλήθειες, μουσικές και θορύβους, όνειρα και γητευτές, ποιητές και μούσες, χαμόγελα και βροχές. Τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες, σαν λίρες χρυσές, αξόδευτες, λάμπουν μπροστά στα έκθαμβα μάτια μας. Τα χρώματα, τα πινέλα, ο άδειος καμβάς μας περιμένουν…

Μπαίνουμε αισιόδοξα στον κόσμο των βιβλίων, προτείνοντάς σας τις Εκδόσεις Περίπλους ως έναν από τους ποιοτικούς εκδοτικούς οίκους – κι όχι από σύμπτωση – και το πρώτο βιβλίο του Ερωτόκριτου Ι. Καλογεράτου “Ο Σταυρός των Ιπποτών”. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη με τέχνη από το χθες στο σήμερα, από τα γεγονότα στην αιτία, χαρίζοντάς του ματιές πίσω από το παραπέτασμα και υλικό για σκέψη. Ακόμη κι αν δεν έχετε ποτέ επισκεφθεί τη Κεφαλλονιά, θα τη γνωρίσετε μέσα από τις εύστοχες περιγραφές του συγγραφέα και σίγουρα θα μαγευτείτε από το ταλέντο του να ΄΄ζωγραφίζει΄΄ εικόνες στην σκέψη σας κάνοντας την ανάγνωση συναρπαστική κι ευχάριστη.

Ο Σταυρός των Ιπποτών είναι το παράσημο που απένεμε σε μικρό αριθμό γενναίων αντρών του ο Χίτλερ στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό είναι το κλειδί που ανοίγει τη πόρτα του μυστηρίου για ένα χαμένο θησαυρό, ίσως κάπου στο βυθισμένο αεροπλάνο που χρόνια κρύβεται στον κόλπο του Μύρτου.

Μια σειρά από απίθανες συμπτώσεις φέρνουν τον Άρη Γεράτο και τον συνεργάτη του Δημήτρη στο κέντρο ενός απρόβλεπτου όσο και επικίνδυνου παιχνιδιού. Ο σκληροτράχηλος αλλά ευαίσθητος λοχαγός των Es-Es Ματίας Ράικαρντ πήρε το μυστικό του μαύρου δερμάτινου σάκου και του περιεχομένου του μαζί του, αφήνοντας μια σειρά ενδιαφερόμενους στο σκοτάδι.

Από το γραφείο του ΄΄στρατηγού΄΄ στα γραφεία της ΕΥΠ, έως τους ΄΄συνήθεις ύποπτους΄΄ της Πλατείας Εξαρχείων, πρώην Ναζί και Μυστικές Οργανώσεις του Ισραήλ, όλοι εμπλέκονται και συμπλέκονται σε ανίερες συμμαχίες με κοινό σκοπό την εύρεση ενός ανεκτίμητου αντικειμένου. Ο Γεράτος άθελα του πέφτει στη λαίλαπα ενός ανελέητου κυνηγητού κι οδηγεί τους διώκτες του στη λύση μέσα από ανατρεπτική δράση κι απρόβλεπτες εξελίξεις. Όσα κι αν γράψουμε για αυτό το βιβλίο, τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για τις διακυμάνσεις και τη κινηματογραφική του δομή, όσο και για το απρόσμενο τέλος του. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως έχει γραφθεί πριν την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και δίνει μια άλλη προσέγγιση στην εγχώρια τρομοκρατία, που για πολλούς θα είναι πιο πειστική από την επίσημη έκβαση της υπόθεσης της περιβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης. Ένας ακόμη λόγος για να το αποκτήσετε, για να έχει ο νέος χρόνος μια αύρα μυστηρίου και επίγνωσης που τόσο χρειαζόμαστε για να μη ΄΄λιμνάζουν΄΄ τα ΄΄νερά΄΄ της σκέψης μας!!

Παρουσίαση από την Μαίρη Ζαχαράκη