Ο άγιος Γεράσιμος

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Ο άγιος Γεράσιμος

Category:
Τιμή:
€0.00 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
Εκδότης: 
ID Βιβλίου: 
476

Στο βιβλίο του αυτό ο συγγραφέας κ. Τσάσης Σάββας παρουσίαζει μια βιογραφία του Αγίου Γερασίμου, την οποία και εμπλουτίζει με πλήθος φωτογραφιών και εικόνων. Τα χρήματα από τις πωλήσεις του παρόντος λευκώματος θα διατεθούν αποκλειστικά για τη δημιουργία κέντρου περίθαλψης παιδιών με ειδικές ανάγκες στα Ομαλά της Κεφαλληνίας.

"Μέγα το περί θεού λαλείν αλλά μείζον το εαυτόν καθαιρείν θεώ", γράφει ο Αγιος Γρηγόριος ο Ιεολόγος. Γι αυτή την εσωτερική κάθαρση αγωνίσθηκε ο Γεράσιμος σ' όλη τη ζωή του. Και όταν ταξίδευε σε χώρες μακρινές και αγιασμένους τόπους και όταν, στο τέλος της ζωής του, ασκήτεψε στα Ομαλά της Κεφαλληνίας. Παραδομένος στο θέλημα του θεού, με δυνατή πίστη, αδιάλειπτη προσυεχή, ειλικρινή ταπείνωση, συνερπή γαλήνια άσκηση. Και κυρίως, με την ολόψυχη αγάπη τους προς τους πάντες, ιδιαίτερα τους ταπεινούς και καταφρονεμένους.

Ο άγιος δε μας άφησε γραπτά. Αλλά η αγία σιωπή του ασύγκριτα πειστική, μιλά στο βάθος της ψυχής μας, μας στηρίζει και μας παρηγορεί. Όλοι, και ιδιαίτερα οι Κεφαλλήνες, γνωρίζουμε ότι ο Αγιος Γεράσιμος αγάπησε τον Κύριον τον θεόν του «εν όλη τη καρδία του και εν όλη τη ψυχή και εν όλη τη διανοία του», συσταυρούμενος με το Χριστό, εμπνεόμενος στην καθημερινή του συμπεριφορά από το Αγιο Πνεύμα, ακτινοβόλησε στη γενιά του και στις επόμενες γενιές το φως και τη δύναμη της Παναγίας Τριάδος. Γι΄αυτό και ο θεός του έδωσε το ιδιαίτερο χάρισμα, να βοηθεί όσους βρίσκονται κάτω από την επιρροή πονηρών πνευμάτων και να τους οδηγεί με την ικεσία του στην ελευθερία του Παρακλήτου, του Αγίου Πνεύματος, του Χορηγού της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της αληθείας, αγαθωσύνης.

Κάθε ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τη ζωή και την ακτινοβολία του Αγίου - όπως είναι και το παρόν βιβλίο - συμβάλλει στην πιο συνειδητή προσέγγισή του. Όσοι τιμούμε τον Αγιο, ας φροντίσουμε, μιμούμενοι το παράδειγμά του, να γινόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο άνθρωποι πνευματέμφοροι, καλλιεργώντας στην ψυχή μας, με τη χάρη του θεού, τον καρπό του Πνεύματος, που, όπως μας αποκαλύπτει ο Απόστολος Παύλος είναι 'αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστη, εγκράτεια". Είναι ότι πιο πολύτιμο μπορεί ο άνθρωπος να αποκτήσει στη ζωή του.

Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας.

"Οταν η λάρνακα με το ιερό σκήνωμα εναποτίθετο στο πηγάδι στο οποίο ο ίδιος κατασκεύασε, ένα απαλό αγέρι από τον πλάτανο συμπαρασύροντας χίλιες μύριες ευώδεις μυρωδιές από τον κάμπο, το Ρούδι και τον Αίνο, ταξιδεύει και δροσίζει τις ψυχές όλων την Κεφαλλονιτών, όπου κι αν βρίσκονται.

Μοναδικές στιγμές στη ζωή μας όσο κι αν επαναλαμβάνονται..."

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.