Μαρίνος Αντύπας - Η φιλοσοφία της πολιτικής δράσης

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Μαρίνος Αντύπας - Η φιλοσοφία της πολιτικής δράσης

Τιμή:
€0.00 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
Εκδότης: 
ID Βιβλίου: 
825

Ο Μαρίνος Αντύπας γεννήθηκε στα Φερεντινάτα του Δήμου Πυλάρου Κεφαλλονιάς το 1872, δολοφονήθηκε το 1907 και τάφηκε στο Λασποχώρι σημερινό Ομόλιο του Δήμου Ευρυμενών Λάρισας.
Για τα εκατό (100) χρόνια από το θάνατό του ο Διον. Κ. Κουγιανός Πολιτικός Μηχανικός εξέδωσε το βιβλίο "ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ", "Η φιλοσοφία της πολιτικής του δράσης" 100 χρόνια από τη δολοφονία του, 1907-2007.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται, στο πρώτο κεφάλαιο, οι φιλοσοφικές θεωρίες που επικρατούσαν κατά την περίοδο που έζησε ο Μαρίνος Αντύπας και από ποιες αρχές και αλήθειες επιρρεάστηκε. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται οι κύριοι σταθμοί της ζωής του Μαρίνου Αντύπα. Περιέχει ακόμη δύο παραρτήματα. Στο πρώτο παρουσιάζονται άρθρα του Μαρ. Αντύπα στην εφημερίδα "ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ" που εξέδιδε στο Αργοστόλι, από τα οποία προκύπτει γνήσια και αυθεντική η ιδεολογία του. Στο δεύτερο παράρτημα άρθρα που έχουν γραφεί για τον Μαρ. Αντύπα. Περιέχει ακόμη στοιχεία που αποδεικνύουν τη γενική αναγνώριση και επικαιρότητα του Μαρ. Αντύπα και φωτογραφίες που είχαν διαφυλάξει απλοί άνθρωποι και φιλοτέχνησαν καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από το βίο και τη δράση του.
Ο Μαρ. Αντύπας αγωνίστηκε για την απελευθέρωση των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου. Ο αγώνας του προκάλεσε την εχθρότητα των μεγάλων γαιοκτημόνων της περιοχής και τη δολοφονία του.
Με τις αρχές του και τον αγώνα του έγινε πρόδρομος της εξεγέρσεως στο Κιλελέρ το 1910 και προκάλεσε τη λύση, στο καυτό, αγροτικό πρόβλημα πετυχαίνοντας τη διανομή των τσιφλικιών στους κολλίγους και τους αγρότες έναντι αποζημιώσεως.
Οι αντίπαλοί του νόμισαν πώς με το θάνατό του θα εμπόδιζαν την εξάπλωση των ιδεών του. 'Ομως πέτυχαν το αντίθετο. Ο σπόρος που έσπειρε και πότισε με το εύφορο και τίμιο αίμα του βλάστησε μέγας.