Η 27χρονη ιστορία του Κεφαλονίτικου μπάσκετ

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Η 27χρονη ιστορία του Κεφαλονίτικου μπάσκετ

Category:
Τιμή:
€42.60 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
Εκδότης: 
ID Βιβλίου: 
983

Λεύκωμα αφιερωμένο στην ιστορία του μπάσκετ στην Κεφαλονιά
Για το βιβλίο αυτό έγραψαν τα παρακάτω:

Θανάσης Μουίκης (Εμπνευστής και επιμελητής του λευκώματος): «Το αναμνηστικό ιστορικό λεύκωμα, μία ακόμα καινοτόμα ιδέα για το νησί μας, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την ΚΙΒΩΤΟ του Κεφαλονίτικου μπάσκετ, που θα διαφυλάξει και θα διδάξει όλα όσα έγιναν στο παρελθόν και όποια πιθανόν θα πρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον.
Το ιστορικό αυτό λεύκωμα καλύπτοντας το άθλημα σε ολόκληρο το νησί, δεν αναφέρεται μόνο στην σπουδαία δουλειά των σωματίων του Αργοστολίου, αλλά και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Ληξούρι με την ομάδα του Ν.Ε.Ο.Λ., την προσπάθεια του Δήμου Σάμης με τον Α.Ο. Σάμης , καθώς επίσης και τον Δήμο Πυλάρου με τις εκεί Ακαδημίες».

Γιώργος Χαλαβαζής (Συγγραφέας και ερευνητής του λευκώματος): « Είναι σαν να ταξίδεψα και εγώ πίσω στο χρόνο και να… κρυφοκοίταζα τα όσα συνέβησαν στο νησί της Κεφαλονιάς στο χώρο του μπάσκετ. Στο διάστημα της έρευνας γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, οι οποίοι απλόχερα μου άνοιξαν την καρδιά τους.
Γνώρισα ανθρώπους που υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια, ρομαντισμό και αφοσίωση το άθλημα. Και θέλω να τους ευχαριστήσω διότι στάθηκαν γενναιόδωροι στο μοίρασμα των πολύτιμων εμπειριών τους».

Κώστας Κορρές (Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας): «Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Όλοι οι άνθρωποι που είναι στο βιβλίο μέσα στάθηκαν σε ένα πράγμα, στο να προσπαθήσουν να αναπτύξουν ένα άθλημα. Οι εντυπώσεις μου από τα τέσσερα χρόνια που ήμουν εδώ και βοήθησα αυτή την προσπάθεια είναι μοναδικές και σίγουρα αξέχαστες. Αξίζει κάθε ένας από εμάς να έχει αυτό το λεύκωμα σπίτι του, για να μπορεί να του θυμίζει αυτές τις αξέχαστες στιγμές».

Αλέξης Παπαδάτος (Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας): «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ γι’αυτή την πολύ σημαντική και ουσιαστική προσπάθεια που έχει γίνει από την πλευρά του Α.Σ.Κ και από τη μεριά του Θανάση Μουίκη, γιατί πραγματικά όσοι πάρουν το βιβλίο στα χέρια τους και το διαβάσουν, ακόμα και αν δεν έχουν καμία σχέση με την Κεφαλονιά, μπορούν να καταλάβουν τι έχει γίνει στο χώρο του μπάσκετ στο νησί. Πιστεύω το μέλλον θα είναι ανάλογο με ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και θεωρώ ότι θα υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες κινήσεις και από την πλευρά του Α.Σ.Κ. και από την πλευρά του Θανάση Μουίκη».

Τάκης Πετράτος (Πρώην πρόεδρος Κεφαλληνιακού): «Ήμουν πρόεδρος για επτά χρόνια στον Κ.Α.Ο. χύσαμε δάκρυα, είχαμε όμως και πάρα πολλές χαρές, όλα αυτά αποτυπώνονται στο βιβλίο που είχε την πρωτοβουλία ο Θανάσης Μουίκης μαζί με τον Γιώργο Χαλαβαζή να το εκδώσουν. Θέλω να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που γίνεται όπως παλιά και με τον δήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό και με τον Σπύρο Πανταζόπουλο τον οποίο ευχαριστώ πάρα πολύ για ό,τι είχε κάνει για μένα, με βοήθησε επίσης ο Πάνος Ματιάτος. Εύχομαι να συνεχίσει το άθλημα να εξυπηρετεί τα παιδιά».

Λεωνίδας Παπαδάτος (Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και προπονητής Α.Σ.Κ.): «Το βιβλίο παρουσιάζει με τρόπο απλό και απέριττο, αλλά και ταυτόχρονα πολύ ουσιαστικό τα γεγονότα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στην Κεφαλονιά. Είναι ένα βιβλίο που έχει θετική ενέργεια και διαβάζεται ευχάριστα. Συνήθως τα πολύ μεγάλα και σπουδαία πράγματα την ώρα που γίνονται δεν τα εκτιμάμε και δεν τους δίνουμε τη αξία που τους αρμόζει. Συνήθως όταν περνάνε τα χρόνια τότε αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τι ακριβώς έχει γίνει. Πιστεύω αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει όλους εμάς που τα ζήσαμε, να μπορέσουμε να τα εκτιμήσουμε και να τα αντιληφθούμε στο βαθμό που πρέπει και ακόμα περισσότερο στους νέους θα δώσει την ευκαιρία και να μάθουν την αλήθεια, αλλά και να οραματιστούν και να κάνουν κάτι ακόμα μεγαλύτερο από αυτό που έγινε».

Πάνος Ματιάτος (Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και προπονητής Α.Σ.Κ.):
«Η ιστορία σε όλα τα επίπεδα πρέπει να καταγράφεται, να διαβάζεται, να γίνεται γνωστή. Εδώ μιλάμε για την ιστορία ενός αθλήματος στο νησί μας, ενός λαοφιλούς αθλήματος που στο διάβα του χρόνου εντάχθηκαν και υπηρέτησαν πολλοί άνθρωποι, είτε νεολαίοι σαν αθλητές, είτε μεγαλύτεροι σαν παράγοντες και προπονητές.
Το εγχείρημα για μια τέτοια καταγραφή δεν ήταν εύκολο. Ήθελε την αγάπη και το μεράκι, συστατικά που έχουν όσοι ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό όπως το μπάσκετ στην Κεφαλονιά. Ειλικρινά θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές του ιστορικού βιβλίου-λευκώματος και ειδικά τον εμπνευστή της ιδέας τον Θανάση Μουίκη».