Η προσεισμική Κεφαλονιά μέσα από καρτ - ποστάλ

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Η προσεισμική Κεφαλονιά μέσα από καρτ - ποστάλ

Paperback
Τιμή:
€19.17 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Κερδίζετε: 10%.
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
ID Βιβλίου: 
244

"Πρόκειται για ένα δίγλωσσο λεύκωμα (Ελληνικά - Αγγλικά) που εξέδωσε ο Σύλλογος Λειβαθώς Κεφαλληνίας.
"Στου χρόνου την καταλυτική δύναμη που ξεθωριάζει τις μνήμες και κάνει τις γεννιές που ζήσανε στο θαυμαστό περίγυρο της Κεφαλονιάς, ολοένα να φυραίνουν, αντίσταση αξιόλογη αποτελεί ετούτο το λεύκωμα.
Δώρο ανεκτίμητο η προσφορά του, έρχεται την ώρα που η ιδιαιτερότητα του καιρού, εκείνου, αυτή που προδιόρισε την ταυτότητα του νησιού μας, τη σπάνια και μοναδική, συνεχως υποχωρεί, ανίσχυρη μπροστά στη σαρωτική επέλαση του μοντέρνου.
Θαυμάζει κανείς την προσπάθεια και χαίρεται για τα αποτελέσματά της, γιατί συχνά το όνειρο φάνηκε οριστικά να απομακρύνεται όταν δυσκολίες και προβλήματα που σωρεύτηκαν απανωτά, έφθασαν να βαραίνουν πιο πολύ και από το Μεγάλο μας Βουνό!
Και στρατεύθηκε τότε το πάθος το ιερό, το Κεφαλονίτικο πάθος, εκείνους που φλόγιζε όσους στοχεύουν στην ιδέα, κι αγωνίστηκαν με πείσμα για την πραγμάτωσή της.
Το υλικό, που η ευγενική προσφορά του Λαμπίρη Γεράσιμου (φιλολόγου), φίλου προνοητικού συλλέκτη εξασφάλισε, αλλά κι εκείνο που ξετρυπώθηκε ξεχασμένο καθώς ήταν σε κάποια κασελέτα στο παράσπιτο ή φυλαγμένο ευλαβικά στο κατζέλο του κόσμου που μοσχοβολούσε λεβάντα, προσεκτικά ταξινομημένο τώρα, έρχεται να μας οδηγήσει σε νοσταλγικό περίπατο στον όμορφο κόσμο που χάθηκε.
Με τη συγκίνηση μόνιμο συνοδοιπόρο θα πορευτούν ο ασπρομάλλης και η Νόνα. Και θα βρεθούν ξανά σε αγαπημένους χώρους κι εκεί που πρωτόπαιξαν και συλλάβισαν. Και θα θυμηθούν στιγμές της νιότης όμορφες τότε που η ανεμελιά τους συντρόφευε κι άρχισαν στην καρδιά να καταγράφονται του έρωτα τα πρώτα αλησμόνητα σινιάλα.
Κι ο νεώτερος απορία θα δοκιμάσει και θαυμασμό για όσα οι δικοί του πετύχανε, με την τόλμη και το νου, σε χώρες άξενες και μακρινές, και με τη ναυτωσύνη τους την πασίγνωστη και πανάρχαια, αλλά και με την αξίνα και τα μπράτσα τους όταν με επιμονή καμάτευαν και πάσχιζαν να δώσουν ύλαση στου Νησιού μας τα γη την αχαμνή.
Απόκτημα πολύτιμο και για τον ξενιτεμένο που σίγουρα θα δυσκολευτεί να πνίξει κάποιο πυρωμένο δάκρυ στο ξεφύλλισμά του, και να αποφύγει το προσκύνημα καθώς μπροστά του, εικονοστάσι θα φαντάζει ιερή κάθε σελίδα του, με την εικόνα αγιασμέν από τη θύμηση και το νόστο.
Προσπάθεια να απαλύνει το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός ανάμεσα στο σήμερα και τα παληά τα χρόνια, επιχειρεί ο σύλλογός μας με την έκδοση αυτή.
Αν ικανοποίησε τις προσδοκίες σου και δικαιώθηκε ο σκοπός όσων την αποτόλμησαν, εσύ θα το κρίνεις φίλε Συμπατριώτη.
Και θα αποτελέσει η επιδοκιμασία σου τη μεγάλη και μοναδική ανταμοιβή τους."
Από τον πρόλογο του έργου.