Η πατρίδα του Οδυσσέα αποκαλύπτεται

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Η πατρίδα του Οδυσσέα αποκαλύπτεται

Τιμή:
€20.24 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Κερδίζετε: 5%.
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
Εκδότης: 
ID Βιβλίου: 
688

Οι περισσότερες θεωρίες και απόψεις σχετικά με την πατρίδα του Οδυσσέα στηρίζονται κυρίως στην ερμηνεία των ομηρικών λέξεων της Ιλιάδας και της Οδύσσειας. Όμως η ερμηνεία των λέξεων, είτε είναι σωστή είτε όχι, δεν αποτελεί απόδειξη. Απόδειξη αποτελούν τα ευρήματα. Περιορίζοντας στο ελάχιστο τυχόν λανθασμένες αντιλήψεις και εκτιμήσεις, ακολούθησα τον Οδυσσέα στο ταξίδι μέσα στην πατρίδα του, την υπονήιο Ιθάκη, σε τόπους με απερίγραπτη φυσική ομορφιά, που διεγείρουν την οπτική αίσθηση, τον νου και τη φαντασία.

Αντίκρισα το λιμάνι του Φόρκυνα με τους κάβους και θαύμασα τις εισόδους του Νυμφαίου σπηλαίου της Ιθάκης. Περνώντας από την Κορακόπετρα βρέθηκα δίπλα στα ερείπια του καλυβιού του Εύμαιου, "ξεδίψασα" στην Αρέθουσα κρήνη και ξεκουράστηκα στο δάσος με τις βελανιδιές ... Τέλος ήπια νερό από την τυκτή κρήνη και στοχάστηκα στην Ιθακήσια αγορά αγναντεύοντας πότε το πέλαγος και πότε το κτήμα του Λαέρτη... Γεώργιος Παξινός

Η έγχρωμη φωτογράφηση όλων των τοποθεσιών που αναφέρονται οδηγούν τον αναγνώστη σ’ ένα μαγευτικό οδοιπορικό και τον προσκαλούν να τα επισκεφθεί, να τα θαυμάσει, να αισθανθεί το δέος που προκαλούν και από κει να κάνει διείσδυση στο χώρο και στο χρόνο. 'Ενα βιβλίο που μας βοηθά να αντιληφθούμε τον λόγο για τον οποίον ο μεγάλος πρόγονός μας Οδυσσέας δεν άλλαζε την πατρίδα του, με τίποτε στον κόσμο