Βιβλία πολιτική θρησκεία στην ανατολή τον 17ο αιώνα

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Βιβλία πολιτική θρησκεία στην ανατολή τον 17ο αιώνα

Category:
Τιμή:
€24.50 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Κερδίζετε: 8%.
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
ID Βιβλίου: 
874

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που, ύστερα από την πάροδο δέκα περίπου ετών από την πρώτη ιταλική έκδοση του 1996, η μονογραφία μου βλέπει το φως της δημοσιότητας και στην Ελλάδα και τίθεται στη διάθεση ενός κοινού ευρύτερου από εκείνο των ειδικών του θέματος. Κι αυτό, διότι η παρασχεθείσα ευκαιρία μου έδωσε κατά κύριο λόγο τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω σ' αυτή την έκδοση τις νέες μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο μεταξύ, προς επιβεβαίωση πως η ιστορική περίοδος που φέρει ανεξίτηλα τα σημάδια του μεγάλου πατριάρχη Κυρίλλου Λούκαρι απέχει ακόμη πολύ, παρά την ποσότητα και τη σοβαρότητα των ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί, από το να εξαντλήσει τις δυνατότητές της για έρευνα. Τα πορίσματα αυτών των εργασιών έλαβα υπ' όψη κατά την αναθεώρηση του έργου μου για την ελληνική έκδοση, το κείμενο του οποίου παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο και τα συμπεράσματα που είχα εξαγάγει επαληθεύτηκαν, εμπλουτίστηκε όμως περαιτέρω ως προς τις σημειώσεις, εκτός του ότι διασαφηνίστηκε και επανεξετάστηκε σε ορισμένα σημεία.

Ανεξάρτητα από μελλοντικές συνταρακτικές αρχειακές ανακαλύψεις, μπορεί να ειπωθεί ότι η εικόνα που έχουμε πλέον για την ιστορία του πρώτου ελληνικού τυπογραφείου που ενεργοποιήθηκε στην Ελλάδα και του Κεφαλονίτη πρωταγωνιστή του αναφύεται αρκετά ξεκάθαρη και λεπτομερής, μολονότι εξακολουθούν, αναπόφευκτα, να υπάρχουν πεδία ασαφή αναφορικά κυρίως με τον ρόλο που διαδραμάτισαν ορισμένα "ελάσσονα" πρόσωπα του περίγυρου, που περιμένουν να αναδυθούν από το σκοτάδι στο οποίο παρέμειναν ξεχασμένα και που μας ζητούν με επιμονή, εφόσον είναι δυνατόν, να επιστρέψουν για να ζήσουν ακόμη μια φορά…
Ο συγγραφέας από τον πρόλογο του έργου.