Το λαϊκό αναγνωστήριο "Η Ισότης" του Μαρίνου Αντύπα.

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Το λαϊκό αναγνωστήριο "Η Ισότης" του Μαρίνου Αντύπα.

Category:
Τιμή:
€0.00 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
ID Βιβλίου: 
751

Η ιδέα και η προτροπή για τη συγγραφή αυτής της μικρής μελέτης οφείλεται στο φίλο πρόεδρο του Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά Νίκο Αριστ. Σουρή. Οταν μου την ανακοίνωσε, την βρήκα ενδιαφέρουσα και το ενδιαφέρον μου μεγάλωσε έπειτα από την αναδίφηση των στοιχείων που είχα συγκεντρώσει, όταν έγραφα την ευρύτερη μελέτη μου "Μαρίνος Σπ. Αντύπας - Η ζωή, η εποχή, η ιδεολογία, η δράση και η δολοφονία του", Αθήνα 1980.
Από την αναδίφηση αυτή πείστηκα ότι άξιζε τον κόπο να δοθεί κάπως ευρύτερα στο λαό μας μια από τις σημαντικές δραστηριότητες του Κεφαλονίτη πρωτοπόρου αγωνιστή της κοινωνιστικής ριζοσπαστικής δημοκρατίας, αφού αυτή τη δραστηριότητα την καθόριζε βασικό στήριγμα μιας ηθικοπνευματικής επανάστασης, απαραίτητης προϋπόθεσης της πολιτικο-κοινωνικής.
Κάτι ακόμα, που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι ότι η δομή αλλά προ παντός η λειτουργία του Λαικού Αναγνωστηρίου, σε γενικές γραμμές, βρίσκεται στην πορεία από το "Δημοτικό Κατάστημα" των Ριζοσπαστών στα χρόνια της αγγλοκρατίας και, τηρoυμένων των ιστορικών αναλογιών, έως τα σημερινά Ε.Α.Π. του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών.
Με βάση αυτές τις σκέψεις καταπιάστηκα με τη συγγραφή αυτής της μικρής μελέτης, που θέλω να πιστεύω ότι παρουσιάζει με την πιo δυνατή πληρότητα στο λαό τον κρίκο μιας αλυσίδας παρόμοιων προσπαθειών στην Κεφαλονιά πριν και έπειτα από αυτόν και σε τελευταία ανάλυση του γνωρίζει μια από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της πρωτοπόρας ηγεσίας του με στόχο τη δική του ωφέλεια και ανάπτυξη παρέχοντάς του ένα δίδαγμα και δίνοντας του το ανάλογο μήνυμα.
Ο συγγραφέας από τον πρόλογο του έργου.