Τα 130 χρόνια της μουσικής στην Κεφαλονιά (1836 - 1966)

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Τα 130 χρόνια της μουσικής στην Κεφαλονιά (1836 - 1966)

Category:
Τιμή:
€0.00 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
ID Βιβλίου: 
279

"Ο ακούραστος στην πνευματική του δημιουργία ο αγαπητός φίλος και συμπολίτης κ. Χρήστος Βουνάς μας δίνει πάλι μια νέα και αξιόλογη συγγραφή: "Τα 130 χρόνια της Μουσικής στην Κεφαλονιά 1836 - 1966". Σαν εισαγωγή του έργου του, στην ιστορική ανασκόπηση αναλύει πολύ ορθά και μας εξηγεί που οφείλεται αυτή η πνευματική και καλλιτεχνική υπεροχή των Επτανησίων, έναντι των άλλων Ελλήνων.
Μόνο που σε ότι αφορά τον χαρακτήρα του Κεφαλονίτη και τα αναμφισβήτητα προτερήματά του, ας μου επιτραπεί να προσθέσω ότι επέδρασε μέχρι ενός σημείου και το κλίμα του νησιού μας, ως και η εδαφική του διαμόρφωση.
Γιατί είναι γνωστό ότι το έδαφος του τόπου που κανείς γεννιέται και ζει, η διαμόρφωση το κλίμα και τόσα άλλα τοπικά είναι παράγοντες που οπωσδήποτε επηρεάζουν το χαρακτήρα του. Αλλά ασχέτως αυτών, διαβάζοντας κανείς τη μελέτη του Χρήστου Βουνά έχει μπροστά του μια ζωηρή εικόνα της ιστορίας της Κεφαλονιάς μέσα στη μουσική και στο θέατρο. Και βλέπει παραστατικά πως οι Κεφαλονίτες, οι θεωρούμενοι ίσως σκληροί, τέρπονται και σαγηνεύονται από την αρχαιότητα ακόμα από τη μουσική και τους μουσικούς ήχους.
Αφού λοιπόν ο αγαπητός συγγραφέας κάνει μια βαθιά ανασκόπηση του θέματος στα πανάρχαια χρόνια, μας παρουσιάζει με γλαφυρότητα και μουσική γλύκα, θα έλεγα την εξέλιξη της μουσικής στην Κεφαλονιά, τη συμβολή της στην πνευματική ανάπτυξη των κατοίκων της και τη θέση της μέχρι της σημερινής εποχής μας.
Αναφέρει και φέρνει πρόσφατα στη μνήμη μας, πολλά σημαντικά περιστατικά στον τομέα αυτόν και μας υπενθυμίζει τα ονόματα των κατά καιρούς συμπολιτών μας, που συνεισέφεραν υλικώς και ηθικώς στην εξέλιξη της μουσικής και τον πολύτιμο ρόλο που έπαιξαν η καλλιτεχνία και οι μουσικοί ήχοι στον χαρακτήρα του Κεφαλλονίτη.
Γιατί πράγματι η Μουσική αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη ζωή του ανθρώπου. Και πολλές φορές τον ανεβάζει σε μεγάλα ύψη τελειότητος. Η τέχνη των ήχων, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο, από τα πανάρχαια χρόνια, κατέκτησε το θαυμασμό των ανθρώπων και των κοινωνιών, πράγμα που το βλέπουμε ακόμα και σήμερα.
Η παρούσα συγγραφή είναι συνεπώς πολύτιμη, γιατί βοηθάει όχι μονάχα να διατηρηθεί το σημερινό μουσικό κλίμα της Κεφαλονιάς, αλλά και για να τονωθεί ακόμα περισσότερο".
Νικόλαος Καβαζαράκης, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου,

από τον πρόλογο του βιβλίου.