Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς - Ιδού ο άνθρωπος

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς - Ιδού ο άνθρωπος

Τιμή:
€10.12 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
ID Βιβλίου: 
368

Στον τόμο αυτό παρουσιάζονται δύο από τα σημαντικότερα έργα του Ανδρέα Λασκαράτου, "Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς" και "Ιδού ο άνθρωπος", καθώς και δύο του δοκίμια στρεφόμενα γύρω από την ποίηση και την τέχνη του λόγου και του συγγράφειν με αντίστοιχους τίτλους: "Στιχουργική της Γραικικής γλώσσας", και "Δοκίμιον ποιητικής" το πρώτο και "Τέχνη του δημηγορείν και του συγγράφειν" το δεύτερο.
"Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς", καυστική κριτική της θρησκευτικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής της ιδιαίτερης πατρίδας του, είδαν το φως της δημοσιότητας το 1856, προκάλεσαν σφοδρή αντίδραση κατά του συγγραφέα τους και, τέλος, τον ίδιο τον αφορισμό του που ήρθη μόνον λίγο προ του θανάτου του,
Στο "Ιδού ο άνθρωπος", που εκδόθηκε το 1886, ο Λασκαράτος αναδεικνύεται σε βαθύ γνώστη των ανθρωπίνων χαρακτήρων.
Τα δύο δοκίμια που συμπληρώνουν τον τόμο, αναδεικνύουν τον συγγραφέα τους σε βαθύ και συστηματικό γνώστη των μυστικών του εντέχνου λόγου.
Παντού, όπως και στο υπόλοιπο έργο του, ο "απελέκητος" λόγος του με την αμεσότητα, την καυστικότητα, την εντιμότητα και την γνώση που τον διακρίνουν, καθιστούν τον Ανδρέα Λασκαράτο έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, καθώς και έναν κορυφαίο μαχητή της αλήθειας και κατήγορο του ψεύδους.

Από τον πρόλογο του βιβλίου.