Παλιά σπίτια στην Κεφαλονιά

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Παλιά σπίτια στην Κεφαλονιά

Category:
Τιμή:
€0.00 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Εκδότης: 
ID Βιβλίου: 
675

Το φωτογραφικό λεύκωμα για τις κατοικίες της Κεφαλλονιάς καταγράφει την αρχιτεκτονική ιστορία του νησιού πριν και μετά τον σεισμό. Οι αναμνήσεις από την Κεφαλλονιά έχουν να κάνουν με χρώματα: το λευκό της άμμου στον Μύρτο, το γαλανό στα οκτώ χιλιόμετρα παραλίας από τον Κατελειό στη Σκάλα και η ώχρα με το ροζαγγέλικα των κατοικιών στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του τόπου. Και επειδή δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δυνητικά την ιστορία (πώς θα ήταν το νησί αν δεν είχε πληγεί από σεισμούς) αρκούμαστε σε ό,τι βλέπουμε, δηλαδή σε ό,τι έμεινε ορθό και ό,τι χτίστηκε εκ των υστέρων. Στο λεύκωμα της Μπούλας Κουνάδη - Παπαδάτου Παλιά σπίτια στην Κεφαλλονιά είναι έντονος ο διαχωρισμός του πριν και του μετά. Αλλωστε, αποτελεί συνήθη τακτική των Κεφαλλονιτών να χωρίζουν τη σύγχρονη ιστορία σε περιόδους, με ορόσημο τον σεισμό του 1953. Το εν λόγω λεύκωμα δεν θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως επιστημονική μελέτη που εξαντλεί τις πηγές και διατρέχει τον τόπο και τον χρόνο στο σύνολό τους. Είναι μία εργασία περισσότερο συναισθηματική και λιγότερο στρατηγική.
Η συγγραφέας αναφέρει σχετικά στον πρόλογό της: "Ο πόνος και το κενό που μου άφησαν τα γκρεμίσματα μ' έσπρωξαν να κάνω αυτή την εργασία και να παρουσιάσω την ομορφιά που δίνει ένα σπίτι στην πόλη, όπως αυτά που γνώρισα στο προσεισμικό βενετσιάνικο Αργοστόλι, καθώς και τα απλά σπίτια της υπαίθρου, τα σκαρφαλωμένα σε λόφους και πλαγιές αλλά και αυτά που βρέχει η θάλασσα στο Σαμόλι, στην 'Ασο και στην Αγία Ευφημία". Για την έκδοση έγινε επιλογή από χίλιες φωτογραφίες του Παναγή Χαρτουλιάρη, που καταλαμβάνουν το δεύτερο μισό του βιβλίου, ενώ για το πρώτο μέρος χρησιμοποιήθηκαν ασπρόμαυρες φωτογραφίες αρχείου. Την έκδοση συμπληρώνουν πρόλογος του Ηλία Μπεριάνου, μελέτημα του Σπύρου Παρίση "Κεφαλληνιακή αρχιτεκτονική" και εισαγωγικό σημείωμα της συγγραφέως "Παλιά σπίτια στην Κεφαλλονιά".