Κεφαλονίτικα εικονογραφημένα - Παλιές ιστορίες Κεφαλονίτικης τρέλας τόμος 1

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Κεφαλονίτικα εικονογραφημένα - Παλιές ιστορίες Κεφαλονίτικης τρέλας τόμος 1

Τιμή:
€10.65 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
Εκδότης: 
ID Βιβλίου: 
938

Η πιο ευχάριστη, κατά τη γνώμη μου, εκδοτική έκπληξη αυτού του καλοκαιριού είναι το κόμιξ του αγαπητού μας Κοσμά Κρούσσου: "Κεφαλονίτικα εικονογραφημένα - Παλιές ιστορίες Κεφαλονίτικης τρέλας τόμος 1".
Ο Κοσμάς ανασύρει από τη λήθη και εικονογραφεί κάποιες από τις παλιές αξέχαστες σατιρικές ιστορίες του Φαρσινού λαογράφου κ. Χρήστου Βουνά, ιστορίες που γνωρίζουν οι πολύ παλιότεροι, όχι όμως και οι νέες γενιές, μιας και τα έργα του Βουνά είναι εδώ και κάμποσες δεκαετίες εξαντλημένα και δυσεύρετα για όσους ενδιαφέρονται να τα διαβάσουν.
Αντί για άλλα σχόλια παραθέτουμε τον πρόλογο του εικονογράφου και ελπίζουμε η προσπάθεια να συνεχιστεί με πολλά ακόμα τεύχη.
Καλή επιτυχία Κοσμά!
Πάντα τέτοια !!!

"Πριν από 3 χρόνια περίπου με πλησίασε ένας φίλος και μου είπε:

"Έπεσε τυχαία στα χέρια μου αυτό το βιβλίο και θα ήθελα να του ρίξεις μια ματιά. γιατί πιστεύω πως εσύ ξέρεις τι να το κάνεις... Θα βρεις τον τρόπο να το μάθουν και οι νεότερες γενιές".
Έτσι απλά μου συστήσανε τον Χριστόφορο Π Βουνά ή Χρήστο Βουνά με το βιβλίο "ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΗΘΟΓΡΑΦΙΕΣ". Εξ αρχής το βιβλίο με συνεπήρε και με παρέσυρε στην Κεφαλονιά του Βουνά, όπου γνώρισα ανθρώπους ευφυείς, με χιούμορ, καλόκαρδους, με τα προτερήματα αλλά και με τα ελαττώματά τους, με τις ιδιοτροπίες τους, με τα όλα τους.
Ανθρώπους ανέμελους σε μιαν άλλη εποχή.
Γνώρισα ένα άλλο Αργοστόλι, σεριάνησα στις γειτονιές του, στους δρόμους του, στα σοκάκια του, μπήκα σε καφενέδες, σε καταστήματα, σε σπίτια απλά και φτωχικά άλλα και σε αρχοντικά.
Μπήκα στο παλιό Θέατρο Ο ΚΕΦΑΛΟΣ, πήγα στην πεσκαρία, στο λιμάνι ,στις αναρίθμητες εκκλησίες, συμμετείχα στις χαρές και τα πανηγύρια αλλά και στις δυσκολίες και τις λύπες του κόσμου.
Ταξίδεψα ως το Ληξούρι, θαύμασα το ξακουστό ΜΑΡΚΑΤΟ.
Μα πάνω απ' όλα γνώρισα ένα κομμάτι του εαυτού μου, του περίγυρού μου...
Βρήκα πολλές απαντήσεις στα πώς και τα γιατί μου.
Εντυπωσιάστηκα από την πολύπλευρη και πολύπλοκη προσωπικότητα του Βουνά. Εκτός των άλλων ήταν αθλητής στα νιάτα του, δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού "Φανού της Κεφαλονιάς" από το 1957 έως το 1963.
Λαογράφος ιστοριοδίφης και σατιρικός ποιητής με 33 βιβλία και άλλα 5 τα οποία δεν πρόλαβε να εκδώσει.
Θεατρικός συγγραφέας και κινηματογραφικός επιχειρηματίας.
Με λίγα λόγια ο Βουνάς ήταν η ενσάρκωση του Κεφαλλονίτικου πνεύματος. Κάτι που παραδέχονταν οι εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής. Ατράνταχτη απόδειξη η απονομή του αργυρού σταυρού από τον οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα στον Χρήστο Βουνά για το βιβλίο του "Ο προστάτης της Κεφαλονιάς ’γιος Γεράσιμος" .
Εκτός από άνθρωπος των γραμμάτων και του πνεύματος ο Χρήστος Βουνάς ανέπτυξε παράλληλα μεγάλη κοινωνική δράση όπως σε διάφορα σωματεία και συλλόγους, υπήρξε ο ιδρυτής της ποδοσφαιρικής ομάδας Ολυμπιακός Αργοστολίου το 1933 όπου αργότερα κηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος. Επίσης συμμετείχε και σε ερανικές επιτροπές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλανθρωπικής δράσης του ο ερανικός λογαριασμός που άνοιξε στην Ιονική Τράπεζα του Αργοστολίου για να συγκεντρωθούν χρήματα με σκοπό την ανέργεση του μεγάλου ναού του προστάτη μας Αγίου Γερασίμου όταν καταστράφηκε από τον φονικό σεισμό του 1953.
Ο Χρήστος Βουνάς δεν ήταν ένας άνθρωπος αποστειρωμένος, αλλά ζούσε την ζωή. Ακόμα και η οικογένειά το υπήρξε "θύμα" των αμέτρητων φαρσών του, αφού στα παιδιά του έδινε φιλοδώρημα όταν του έλεγαν κάποιο ευφυολόγημα!
‘Ενας Κεφαλλονίτης με τα όλα του!
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Ανθούλα κόρη του Χ Βουνά για την πολύτιμη βοήθειά της.

Υ.Γ. Ο Χ. Βουνάς όλες τις εκδόσεις του τις χρηματοδοτούσε ο ίδιος, με την βοήθεια αναγνωστών και απλών ανθρώπων. Ε ,δεν έχουν αλλάξει και πολύ οι καταστάσεις από τότε. ' Έτσι και αυτή η έκδοση έγινε δυνατή από φίλους και απλούς ανθρώπου;
Καλή σας ανάγνωση

ΚΟΣΜΑΣ ΚΡΟΥΣΟΣ"