Η σάτυρα στην Κεφαλονιά τόμος Πρώτος

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Η σάτυρα στην Κεφαλονιά τόμος Πρώτος

Category:
Τιμή:
€0.00 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Συγγραφέας: 
ID Βιβλίου: 
342

Αντί άλλων σχολίων για το μνημειώδες αυτό έργου του λαογράφου Ανδρέου Καλογηρά θα παραθέσουμε αυτούσια μερικά κομμάτια από τον πρόλογο του πρώτου τόμου του έργου του.
"Το βιβλίο τούτο θα περιλάβη παν ότι σατυρικόν έχει να επιδείξει η Κεφαλληνία και θα είναι μνημείο αιώνιον, μαρτυρούν, ότι η ιδιαιτέρα Πατρίς μας, που επρωτοστάτησε σε κάθε ευγενικό, υψηλό και ωραίο υπήρξεν η πρωτοπόρος και οδηγήτρια προς όλες τις επιστημονικές και πρακτικές κατευθύνσεις, δεν ήτο δυνατόν να υστερήσει και στην ωραία της Ποιήσεως Τέχνη και προ πάντων στη διδακτική και καυστική σάτυρα.
Η ύλη του βιβλίου τούτου θα σκορπίσει το γέλοιο, τη χαρά και την ευθυμία σε κάθε σπίτι, αλλά προ παντός Κεφαλληνιακό, περισυλλεγείσα από πολλών ετών υπ' εμού με επιμονή και υπομονή, θα είναι ο σατιρικός καθρέπτης μέσα στον οποίον θα περνούν διαρκώς από τα μάτια του σώματος και της ψυχής του Αναγνώστου τα αμίμητα σατυρικά ακτινοβολήματα, τα οποία εγέννησε και εκτόξευσε και διαρκώς γεννά και εκτοξεύει το άφθαστον εις Χιούμορ, δηκτικότητα και φαιδρότητα, αλλά και διδασκαλίαν σπινθηροβόλον σατυρικόν Κεφαλληνιακόν Πνεύμα.
Από το βιβλίο μου αυτό "Η Σάτυρα στην Κεφαλονιά" θα παρελάσουν όλοι οι Κεφαλλήνες σατυρικοί γνωστοί και άγνωστοι, μεγάλοι και μικροί, όσοι προσέφεραν τη συμβολή των στο κατώτερο τούτο είδος του Λυρισμού, το οποίον καυτηρίαζον αλύπητα και μαστίγωνον αμείλικτα τους διαστροφείς του Ηθικού Νόμου, έχει σκοπό να φρονιματίσει και να διδάξη. Από το βιβλίο αυτό, το οποίον θα είναι μια πραγματική όασις μέσα στην έρημο της μελαγχολικής ζωής που ζώμεν, θα παρελάσουν με τα έργα των αναλυτικά και αντικειμενικά:
Οι Σατυρικοί κολοσσοί Λασκαράτος, Μολφέτας, Μικελάκης 'Αβλιχος, Μπάμπης Αννινος και Θέμος Αννινος.
Τα σατυρικά περιοδικά "Αποθήκη του Διαβόλου" ή "Διαβολαποθήκη" (Φερδινάνδος Ωδης) "Πίξ Λάξ" (Νικολάκης Αννινος, Μιλτιάδης Αννινος Καβαλλιεράτος και Θρασύβουλος Μομφεράτος)
'Ολοι οι Ριμναδόροι από τα χωριά της Κεφαλονιάς, με τις έξυπνες, αυτοσχέδιες, σατυρικές και συναρπαστικές ρίμνες τους, καθώς και αστεία γεγονότα και ανέκδοτα
Αι σατυρικαί εφημερίδες της Κεφαλονιάς: Αίσωπος, Κολόμπος, (Γ.Μολφέτα), Ψαλλίδα (Βασ. Μακρή), Νέον Ζιζάνιον, Ξίφος, και Σάτυρος (Δημ. Σάρλου)
Κρίσεις από το τραγούδι του λαού Οι Ελληνες και οι Μουζίκοι (Γασπαράτος, Λιοσάτος και Γιακουμάτος)
Διάφοροι άγνωστοι σατυρικοί ποιηταί εγγράματοι και αγράμματοι.
...Με την φιλοδοξίαν δε που με κατέχει να παραδώσω ένα τέτοιο έργο στη δημοσιότητα και με την πεποίθησιν ότι σφιγκομετρώ αυτήν της στιγμήν τη διάθεση των απανταχού Κεφαλλήνων, αναγγέλω με άφθαστη χαρά την απόφασί μου να εκδώσω τον Α' τόμον του έργου μου με τίτλον:

"Η Σάτυρα στην Κεφαλονιά - Τόμος Α' - Ο Μολφέτας το Ζιζάνιον και οι συνεργάται του".

Ο τόμος αυτός γεμάτος χιούμορ, σπίρτο, ευθυμία και χαρά, θα περιλαμβάνη:
1) Ανάλυσιν του βίου και του έργου του Μολφέτα και των Συνεργατών αυτού
2) Μελέτιν περί Γεννέσεως, εξελίξεως και ιστορίας της Σάτυρας δια μέσου των αιώνων και περί του σκοπού, τον οποίον αυτή επιδιώκει, και 3) Θα περιέχη εκατό περίπου έργα (διαλόγους και ποιήματα) του αειμνήστου Σατυρικού Γεωργίου Μολφέτα, παρμένα με μεγάλη προσοχή και εκλεκτικότητα από το αθάνατο ΖΙΖΑΝΙΟΝ (1892 - 1916)..."