Η Μπαράκα του Κοσπετώνη

Η Μπαράκα του Κοσπετώνη

Category:
Τιμή:
€6.39 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Εκδότης: 
ID Βιβλίου: 
348

"O Γεράσιμος Αυγουστάτος έχει γίνει ήδη γνωστός στο αναγνωστικό κοινό από τα τρία προηγούμενα βιβλία του "Ποιήματα , Τραγούδια, Ρίμνες, Σατιρικοί Στίχοι", "Σάτιρα και Ρίμνες τση Κεφαλονιάς" και "Ευτράπελα καμώματα, Κεφαλονίτικες Ιστορίες και Υπέροχοι Τύποι σε Κεφαλονίτικους Σατιρικούς Στίχους".
Διαθέτει σατιρική φλέβα και ένα πηγαίο ταλέντο, που ολοένα προσπαθεί να βελτιώσει, ακολουθώντας με σεβασμό τα παραδοσιακά πρότυπα των άλλων σατιρικών Κεφαλονιτών, στιχουργών και πεζογράφων.
Το σημερινό βιβλίο αποτελεί τη στιχουργική μεταφορά σε δεκαπεντασύλλαβο της ιστορίας "Η Μπαράκα του Κοσπετώνη", η οποία περιλαμβάνεται στις "Κεφαλονίτικες Ιστορίες" του Σπύρου Σκιαδαρέση και για τη διασκευή αυτή έχει δοθεί σχετική άδεια από το γιο του συγγραφέα.
Πρόκειται για δουλειά αξιέπαινη που απαιτεί ταλέντο και μεράκι, τα οποία ο φίλος, ποιητής και πεζογράφος Γεράσιμος Αυγουστάτος διαθέτει σε βαθμό αξιοπρόσεκτο.
Επισημαίνεται ακόμα ότι ο στιχουργός μας χρησιμοποιεί την παλιά κεφαλονίτικη ντοπιολαλιά, γεγονός που αναβαθμίζει τα έργα του, αφού αυτή ολοένα και χάνεται μαζί με τις εποχές που φεύγουν...
Γενικότερα τα βιβλία του, στους σκληρούς, διαβρωμένους καιρούς μας, μπορούν να θεωρηθούν προσφορά στα Κεφαλονίτικα γράμματα"

Γεράσιμος Στεφανάτος, από τον πρόλογο του έργου