Ευτράπελα καμώματα «Κεφαλονίτικες Ιστορίες» και Υπέροχοι τύποι σε Κεφαλονίτικους σατιρικούς στίχους.

Ευτράπελα καμώματα «Κεφαλονίτικες Ιστορίες» και Υπέροχοι τύποι σε Κεφαλονίτικους σατιρικούς στίχους.

Category:
Τιμή:
€0.00 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
Εκδότης: 
ID Βιβλίου: 
823

Ο Γεράσιμος Αυγουστάτος ανήκει σ αυτούς τους Κεφαλονίτες που λέμε ότι είναι "είδος εν "ανεπαρκεία"... Ως γνήσιος Κεφαλονίτης και ειδικότερα αυθεντικός Αργοστολιώτης, έχει στο αίμα του τη σάτιρα και το πείραγμα, την ιδιαιτερότητα και την διαφορετικότητα, διαθέτοντας μάλιστα την ικανότητα απολαυστικά να τα περνάει στο χαρτί.
o Κεφαλονίτης είχε, έχει και Θα έχει (;) το χάρισμα του σαρκασμού αλλά και του αυτοσαρκασμού, της σάτιρα ς των πάντων και της διαρκούς "κουρλαμάδας" σε όλα και για όλα. Και όλα αυτά δίχως να αφήνονται περιθώρια για ... παρεξηγήσεις!! Αυτοί οι Κεφαλονίτες είναι που δυστυχώς σήμερα βρίσκονται «υπό εξαφάνιση"!
Ο Γεράσιμος Αυγουστάτος είναι ένας από αυτούς!
Το να "κογιονάρεις" κάποιον ή κάτι, χωρίς να τον προσβάλεις ή να υπερβάλεις, είναι σίγουρα "χάρισμα" μοναδικό και ίδιον τον Κεφαλονίτη.
"Στον Κεφαλονίτη τση Κεφαλονιάς", διασώζονται στο χρόνο "οι δικοί μας" τύποι. Υπαρκτοί, αλλά και ανύπαρκτοι τύποι που Θα μπορούσαν όμως... να υπάρχουν, πάντα και παντού, έτσι για να μας Θυμίζουν ότι ζούμε με τη διαφορετικότητά του ο καθένας μας ότι έχουμε την ευλογία να ζούμε σ’ έναν τόπο, όπου η συλλογική διαφορετικότητα μας κάνει υπερήφανους αλλά και παγκοσμίως, δακτυλοδεικτούμενους.

Νά 'σαι καλά Γεράσιμε!
Νά 'στε καλά, Κεφαλονίτες τση Κεφαλονιάς!
Από τον πρόλογο του έργου.