Δήμος Aσσου Κεφαλληνίας (Έρισος) Γλωσσική και λαογραφική μελέτη

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ekivos/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Δήμος Aσσου Κεφαλληνίας (Έρισος) Γλωσσική και λαογραφική μελέτη

Τιμή:
€7.46 (συμπ. 6.5% ΦΠΑ)
Product description
Στοιχεία Βιβλίου
Στοιχεία βιβλίου
ID Βιβλίου: 
339

"Η χερσόνησος της Ερίσου βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς κι είναι γνωστή από τους παλαιότερους, σαν η περιοχή της Aσσου. Πιο συγκεκριμένα η Έρισος, που περιλαμβάνει και την Aσσο, καταλαμβάνει το βορειοανατολικό μέρος του νησιού παραμένοντας γλωσσικά και λαογραφικά ανέγγιχτη.
Εξάλλου, το νησί της Κεφαλονιάς είναι στο σύνολό του ανεξερεύνητο, αφού ελάχιστα έχουν γραφτεί και έχουν μελετηθεί σχετικά με αυτό, παρά τον πλούτο και το ενδιαφέρον, που παρουσιάζει.
Οι σελίδες του παρόντος πονήματος συντάχθηκαν μετά από επιτόπια μελέτη, παρατηρώντας και καταγράφοντας τις διάφορες εκδηλώσεις ζωής, όπως και τις πληροφορίες που πήραμε από τους γεροντότερους, οι οποίοι πρόθυμα μετέδωσαν τη σοφία τους.
Σκοπός μας είναι να πλησιάσουμε, αρχικά, τη γλωσσολαογραφική πραγματικότητα της Aσσου και της Ερίσου και γενικότερα να φέρουμε στην επιφάνεια λίγο αμυδρό φως από τα ήθη και τη συμπεριφορά των κατοίκων τους. Κι αυτό, επειδή σε μια και μόνη εργασία ίχνη, απλώς, μπορούμε να φανερώσουμε από τη ζωή του τόπου.
'Επειτα, ελπίζουμε, όσο εξαρτάται, φυσικό, από την πλευρά μας, να ταράξουμε τα υπάρχοντα στάσιμα νερά, δίνοντας αφορμή και ώθηση για τη διενέργεια και άλλων επιστημονικών μελετών, σε έναν τομέα, που η συνέχεια κρίνεται απαραίτητη και η πολυφωνία απουσιάζει".

Από τον πρόλογο του βιβλίου.

Το έργο αυτό του κυρίου Κουστουράκη έχει τιμηθεί με τον έπαινο του Βραβείου Μανώλη και Σταματίας Βαλαγιάννη από την Ακαδημία Αθηνών στις 29 Σεπτεμβρίου 1988.